Welke pump kies jij?


De pump is onder vrouwen misschien wel de meest populaire schoenen. Niet dat dames de hele dag op pumps rondlopen, maar de meeste vrouwen hebben toch wel meerdere paren pumps in de kast staan. Welke pump is jouw favoriet?


Kijk bij de aanbiedingen van pumps bij de schoenenwinkels en je komt heel veel verschillende pump modellen tegen. Welke soorten pumps zijn er?

De klassieke pump

De klassieke pump is een damesschoen met hoge hakken. Maar deze hoge hakken vallen nog niet niet in de categorie hoge hakken. Bij de klassieke pump zijn de tenen niet zichtbaar, maar de wreef (de bovenkant) van de voet en het bovenste deel van de enkel zijn wel open.

Klassieke pump met oosterse print

Maar op deze klassieke pump zijn in de loop der tijd heel wat variaties bedacht.

De peeptoe pump

Zo zijn er bijvoorbeeld pumps die open zijn aan de voorkant. Hierdoor lijkt de peeptoe pump sterk op een sandaal, maar het verschil is dat bij de peeptoe pump de achterkant gesloten is waar bij de sandaal een bandje zit.

Christian Louboutin peeptoe pump

De slingback pump

Bij de slingback pump is het precies andersom dan bij de peeptoe pump. In dit geval is de pump bij de tenen gesloten maar zijn ze aan de achterkant open en houdt een riempje of bandje de schoen op zijn plek.

Slingback pump

De sleehak pump

Bij de sleehak pump is de dunne hak vervangen door een sleehak. Veel vrouwen vinden dit comfortabeler lopen dan een gewone hoge hak en deze pumps hebben ook een meer nonchalante en zomerse uitstraling.

Via Vai sleehak pump

De plateaupump

De plateaupump heeft een dikke zool. Hierdoor kun je als vrouw een paar centimeter bij je benen smokkelen. Door plateaupumps lijken je benen nog langer dan bij gewone pumps met hoge hak (die je benen ook al langer doen lijken).

Plateaupump

De veterpump

Normaal gesproken heeft een pump geen veters, maar er zijn ook veterpumps waarbij wel een veter aanwezig is. Hierdoor sluit de schoen beter om je voet, maar de functie van de veters is toch vooral voor het gezicht. Veterpumps zijn vaak heel modieuze pumps.

Boohoo veterpump

De platte pump

Niet iedereen loopt graag op hakken. Voor het is er de platte pump met slechts een kleine hak. Deze platte pump kan erg lijken op een ballerina schoen.

Stella McCartney Ipsen lage pump


Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van pumps voor al deze varianten op deze stijlvolle damesschoen.

Zie ook: Meer tips pumps