Nog een paar oude sneakers liggen die je niet meer gebruikt omdat ze bijvoorbeeld lelijk geworden zijn? Dan kun je overwegen je sneakers te verven. Een leuk werkje, want zo kun je van je oude schoenen een paar unieke sneakers maken. Met een print die niemand anders heeft.

In dit artikel kijken we naar het verven van leren sneakers. Voor canvas sneakers of canvas sneakers geldt een andere werkwijze.

Onderstaande manier van verven kan wel weer voor andere soorten leren schoenen en laarzen gebruikt worden.

Hoe verf je leren sneakers / schoenen?

Eerst moet de oude verflagen van je sneaker. Dat doe je met deglazer. Dit is een speciale vloeistof voor het voor reinigen van materialen. Doe wat deglazer op een doek en poetsen maar. Verwijder al het vuil, de verf en beschermlagen. Een flinke klus. De deglazer vormt meteen een grondlaag voor de verf die straks gaat komen. Het leer van de sneaker moet ruw aanvoelen voor je verder kunt gaan.

Nu kun je gaan verven. Gebruik speciale schoenverf voor leer want verf uit de bouwmarkt zal niet dekken. Angelus leerverf is het meest bekend voor deze toepassing. Doe de verg niet te dik op je kwast en smeer goed uit. De laag moet overal even dik worden aangebracht. Corrigeren kan altijd met een doekje met thinner.

Laat de verf goed drogen, maar niet voor de verwarming of in de zon want dat is slecht voor het leer.

Is de verf droog? Breng dan een laag acrylic finisher aan. Dit is een blanke laklaag die de verf beschermt. Laat hierna je zelf geverfde sneakers drogen.

Canvas en suède sneakers verven

Bij de bovenstaande link naar Angulus leerverf vindt je ook de Angulus verf voor suède sneakers. De uitleg voor het verven van canvas sneakers of suède sneakers volgt binnenkort.

Zie ook:

Onderwerpen:
Leren sneakers verven, suede, leren schoenen verven, Angulus leerverf, lederen schoenen kleuren, leer verven.