Op school wil je er als tiener natuurlijk een beetje cool bijlopen. Daarbij horen een paar mooie schoenen. Welke schoenen zijn momenteel populair onder tieners en scholieren?

Nike schoenen
Het zijn vooral de sneakers die op het schoolplein nog steeds de dienst uitmaken. En Nike staat nog steeds bovenaan in de lijsten van meest gedragen sneakers. De Nike Internationalist, de Nike Roshe, de Nike Stefan Janoski, de Nike Air Max en ook de Nike Flex loopschoen zijn allemaal prachtige en sportieve Nikes die je op scholen veel tegenkomt.

Vans schoenen
Ook Vans is een merk dat we op de schoolpleinen van het voortgezet onderwijs veelvuldig tegenkomen. Vans schoenen zijn dan ook heerlijk comfortabele schoenen die er cool uitzien. Vans schoenen komen dan ook voort uit de skateboard-, snowboard- en surf-scenes, maar tegenwoordig zijn ze in iedere goede schoenenzaak te koop. Vans maakt mooie sneakers maar ook instappers, ballerina’s en andere schoenen.

Converse schoenen
Converse is al jaren een topper bij de jeugd. Comfortabele sneakers in een coole Amerikaanse stijl. De meest bekende Converse schoenen zijn de basketbal-sneakers, de All-Stars, maar Converse maakt ook andere schoenen en laarzen. Converse is zeer populair onder de scholieren. En dan te bedenken dat het merk in de jaren 70 bijna was verdwenen. Nike redde Converse van de ondergang en is nog steeds eigenaar van dit sportieve merk dat erg populair is bij tieners.

Adidas schoenen
Ondanks alle nieuwkomers zijn het toch de klassiekers Nike en Adidas die het meest gedragen worden door scholieren. En in hun slipstream merken als Puma, Sketchers en Asics. Bij Adidas is vooral de Adidas Stan Smith sneaker erg populair onder tieners en scholieren. Ook de Adidas ZX Flux is een populaire sneaker.

Even&Odd schoenen
Wil je geen sneakers maar zoek je – als meisje – een modieuze en elegante schoen, kijk dan vooral eens naar de Even&Odd schoenen. Dit merk maakt heel mooie schoenen voor jonge meiden die verbazend betaalbaar zijn.

Zie ook: Tips kinderschoenen