De pump is onder vrouwen misschien wel de meest populaire schoenen. Niet dat dames de hele dag op pumps rondlopen, maar de meeste vrouwen hebben toch wel meerdere paren pumps in de kast staan. Welke pump is jouw favoriet?

Kijk bij de aanbiedingen van pumps bij de schoenenwinkels en je komt heel veel verschillende pump modellen tegen. Welke soorten pumps zijn er? Hier kijken we naar de verschillende soorten pumps en hun eigenschappen.

Klassieke pumps

De klassieke pump is een damesschoen met hoge hakken. Maar deze hoge hakken vallen nog niet niet in de categorie naaldhakken. Bij de klassieke pumps zijn de tenen niet zichtbaar, maar de wreef (de bovenkant) van de voet en het bovenste deel van de enkel zijn wel open.

Klassieke pumps met oosterse print

De klassieke pumps worden door veel merken gemaakt. De kwaliteit kan behoorlijk verschillen, maar het uiterlijk staat dusdanig vast dat al deze klassieke pumps wel sterk op elkaar lijken. Maar op de klassieke pump zijn in de loop der tijd heel wat variaties bedacht. Hieronder vind je deze varianten op de klassieke pumps.

Peeptoe pumps

Zo zijn er bijvoorbeeld pumps die open zijn aan de voorkant. Hierdoor lijken de peeptoe pumps sterk op een sandaal. Het verschil tussen een peeptoe pump en een sandaal is dat bij de peeptoe pumps de achterkant gesloten is, waar bij de sandaal een bandje zit.

Christian Louboutin peeptoe pumps

Slingback pumps

Bij de slingback pump is het verhaal precies andersom dan bij de peeptoe pumps. Bij de slingbacks zijn de pumps bij de tenen gesloten maar zijn ze aan de achterkant open en houdt een riempje of bandje de pump op zijn plek. Hierdoor zitten bij deze slingback pumps de schoenen wat vaster om je voet wat veel vrouwen plezieriger vinden om te dragen.

Slingback pumps

Sleehak pumps

Bij de sleehak pumps is de dunne hak vervangen door een sleehak. Veel vrouwen vinden dit comfortabeler lopen dan een gewone hoge hak en deze pumps hebben ook een meer nonchalante en zomerse uitstraling. Deze sleehak pumps kom je dan ook vooral in de zomercollecties van de schoenmerken tegen.

Via Vai sleehak pumps

Plateaupumps

De plateaupump heeft een dikke zool. Hierdoor kun je als vrouw een paar centimeter bij je benen smokkelen. Door plateaupumps lijken je benen daarom nog langer dan bij gewone pumps met hoge hak (die je benen ook al langer doen lijken). Dit zijn de beste pumps als het je om het effect van lange benen te doen is.

Plateaupumps

Veterpumps

Normaal gesproken heeft een pump geen veters, maar er zijn ook veterpumps. Pumps waarbij wel een veter aanwezig is. Hierdoor sluit de schoen beter om je voet, maar de functie van de veters is toch vooral voor het gezicht. Veterpumps zijn vaak heel modieuze pumps. De veters van een veterpump kunnen kort en bescheiden zijn, maar ook heel lang zoals bij de veterpumps op de onderstaande foto.

Boohoo veterpumps

Platte pumps

Niet iedereen loopt graag op hakken. Voor het is er de platte pump met slechts een kleine hak. Deze platte pumps (lage pumps) kunnen erg lijken op een ballerina schoen.

Stella McCartney Ipsen lage pumps

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van pumps voor al deze varianten op deze stijlvolle damesschoen tegen een lage prijs.

Zie ook: Meer tips pumps

Onderwerpen:
Sleehak pumps, veterpumps, klassieke pump schoenen, peeptoe pumps, platte pumps, plateaupumps.