Iedereen kent Birkenstock wel van de bekende Birkenstocks, slippers en sandalen waar je van houdt of niet van houdt, een tussenweg is er niet. Maar Birkenstock maakt nog veel meer schoenen.

Hier vind je een overzicht van de beste winkels om goedkoop Birkenstock schoenen te kopen. Met alle soorten Birkenstocks op voorraad.

De beste winkels voor Birkenstocks

Hieronder vind je een overzicht van de beste winkels om Birkenstocks te kopen. Met het grootste aanbod, de laagste prijzen en vaak goede condities zoals gratis bezorging.

Alle soorten Birkenstock schoenen

Zeg Birkenstock, en mensen denken aan de sandalen en slippers van dit Duitse schoenmerk. Het geweldig comfortabele voetbed van deze zomerschoenen heeft de Birkenstocks wereldberoemd gemaakt.

Maar Birkenstock is een allround schoenenmerk dat alle soorten schoenen maakt, ook voor de winter. Veterschoenen, sneakers, laarsjes, instappers, ballerina’s. kinderschoenen met klittenband, ja zelfs hoge laarzen en snowboots zijn er in de Birkenstock collecties te vinden. En allemaal met het hoge draagcomfort en van de hoge kwaliteit die we van Birkenstock gewend zijn.

Wat maakt Birkenstock schoenen zo populair?

Wat is het geheim van Birkenstock? Dat schuilt in het zachte voetbed van deze schoenen. Dit Birkenstock voetbed is zo comfortabel dat je de hele dag op deze slippers en sandalen kunt lopen zonder pijn en zonder vermoeide voeten. Dit in tegenstelling tot andere slippers.

Het geheim van dit voetbed is dat het opgebouwd is uit drie lagen. De onderste laag is van sterk EVA, een dempend en duurzaam materiaal, om de Birkenstocks en de gebruiker te beschermen.

Daarboven bevindt zich een kurklaag (Birkenstock was de eerste die kurk in zijn zolen gebruikte) die anatomisch gevormd is met een diep hielbed en goede teengrip. De bovenste laag is van suède.

Deze toplaag voelt zacht aan en absorbeert vocht. Alles bij elkaar vormt dit een voetbed dat het ongeëvenaarde Birkenstock loopcomfort oplevert.

Geschiedenis Birkenstock

Doordat dit voetbed nog niet zo lang bestaat denken de meeste mensen dat Birkenstock een jong schoenmerk is. Maar dat is absoluut niet waar. Integendeel, Birkenstock behoort tot de alleroudste schoenmerken die nog steeds bestaan. Zo oud dat niemand weet hoe oud.

De eerste vermelding van Birkenstock schoenen dateert uit 1774 toen het merk officieel opgericht werd door Johann Adam Birkenstock, maar omdat zijn vader en grootvader ook schoenmaker waren loopt de geschiedenis van Birkenstock schoenen waarschijnlijk nog veel verder terug.

Ook weten we dat er in 1896 door een kleinzoon van Johann Adam Birkenstock een orthopedisch voetbed werd ontwikkeld. Dit voetbed kun je zien als de voorloper van het voetbed in de huidige Birkenstocks.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste aanbieders van Birkenstock schoenen voor alle Birkenstocks tegen de laagste prijs.

Zie ook:

Onderwerpen
Birkenstock schoenen, sandalen, birkenstocks, slippers, gizeh.

Vragen? Opmerkingen? Ervaring met Birkenstock schoenen? Hieronder kun je je bericht kwijt.