Echt langere benen krijg je natuurlijk niet van laarzen en schoenen, maar optisch kunnen ze wel helpen.  Hier wat nuttige tips om je benen langer te laten lijken.

Langere benen door hakken

Als je hoge hakken draagt lijken je benen verlengd te worden. Dat effect kun je bereiken met naaldhakken  maar ook met sleehakken of blokhakken. Deze worden door veel vrouwen als veel plezieriger ervaren dan dunne wankele high heels. Ze lopen heel wat makkelijker.

Broek en kleur in dezelfde kleur

Een ander optisch trucje is het dragen van een broek die dezelfde kleur heeft als je schoenen. Bij blote benen kun je dit effect bereiken door schoenen te dragen in een kleur die dicht in de buurt van je huidskleur komt. Met hoge hakken versterk je dit effect nog meer, maar deze truc werkt al met platte schoenen.

Geen bandjes

Sandalen willen nogal eens van vrolijke bandjes voorzien zijn. Maar om je benen optisch lang te laten lijken zijn deze bandjes niet handig. Ze onderbreken de lijn  van je benen waardoor deze minder lang lijken.

Schoenen of laarzen met een puntneus

Dat een puntige neus je voeten langer laten lijken is wel duidelijk. Maar wist je dat dit effect zicht uitstrekt tot je benen? Schoenen met een puntige neus zijn e goede tip voor dames met (te) korte benen, maar niet te lange voeten.

Wat ook helpt:

  • Lange broeken of rokken
  • Wijd uitlopende rokken en jurken
Onderwerpen:
Langere benen, lange benen, korte benen langer laten lijken.