Wandelschoenen, ja zelfs bergschoenen, zien we steeds vaker gewoon in de stad. En waarom ook niet. Wandelschoenen kunnen, vooral in de koude maanden van het jaar, heel geschikt zijn om voor dagelijks gebruik in de stad te gebruiken (streetwear).

En dan vooral de wandelschoenen die wat aangepast zijn voor dagelijks gebruik zoals de stevige stappers van Timberland en Dr. Martens. Veel booties en hoge sneakers zijn geïnspireerd op wandelschoenen en bergschoenen. Dit zijn streetwear varianten van heel goede wandelschoenen.

Kijk bij de beste merken wandelschoenen en zie wat ze allemaal aan mooie casual schoenen en booties leveren. Salomon bijvoorbeeld maakt prachtige schoenen die zich uitstekend lenen voor een lange wandeling in het bos, maar die je ook kunt aantrekken als je de stad in gaat.

Met name de categorie A wandelschoenen zijn erg geschikt voor dagelijks gebruik. Categorie A wandelschoenen zijn soepele wandelschoenen die licht van gewicht zijn, comfortabel zitten en makkelijk aan en uit te trekken zijn. Deze wandelschoenen zijn eigenlijk bedoeld voor stadswandelingen en wandelingen op makkelijk terrein, zoals Nederlandse wegen en bospaden. Maar het zijn ook uitstekende schoenen als je een paar stevige schoenen zoekt voor tijdens je werkzaamheden of die mooi en stoer staan onder je jeans.

Voor een stoere uitstraling kun je ook gebruik maken van wandelschoenen voor ruiger terrein zoals bergschoenen. Dat zijn prachtige schoenen en laarzen met heel veel uitstraling. Ze geven een prachtig plaatje, maar niet iedereen vind het plezierig om de hele dag stevige bergschoenen te dragen.

Kijk maar eens in het bovenaan genoemde overzicht met beste wandelschoenen voor alle mooie en goede wandelschoenen die niet alleen voor outdoor gebruik, maar vaak ook als streetwear geschikt zijn.
 
Onderwerpen:
Streetwear wandelschoenen, streetwear bergschoenen, streetwear boots, urban wandelschoenen stad.