Zonder nou meteen te gaan roepen dat alles vroeger mooier was willen we toch stellen dat de sneakers die er voor zorgde dat dit type schoen in de jaren 70 en 80 bij het grote publiek doorbraken erg veel stijl uitademde. Dit verklaart dan ook de populariteit van vintage sneakers / retro sneakers.

Sneakers in de stijl van die tijd worden door veel fabrikanten gemaakt. Maar dan wel in een verbeterde en meer comfortabele versie. Hier kijken we naar de beste retro en vintage sneakers.

>>> TIP: Kijk op Overzicht vintage sneakers voor aanbiedingen van de mooiste sneakers voor dames, heren en kinderen.

Wat zijn vintage sneakers?

Vintage sneakers zijn sneakers die niet volgens de laatste moderne trends zijn vormgegeven, maar die juist de sfeer uitademen van vervlogen tijden.

Vintage sneakers (ook wel retro sneakers genoemd) zien er uit als de sneakers van soms wel tientallen jaren geleden. Maar dan wel gemaakt volgens de nieuwste technieken en aangepast aan de kwaliteitseisen van tegenwoordig. Maar dat kun je bij goede vintage sneakers niet aan de buitenkant zien.

Wie maken mooie retro sneakers?

Deze vintage sneakers worden gemaakt door veel van de beste fabrikanten van sneakers zoals Adidas, New Balance en Nike. Maar een heel goed voorbeeld van een vintage sneaker is natuurlijk de klassieke versie van de Converse All Star. En de Adidas Originals series puilen uit van de klassieke sneakers vertaalt naar hedendaags draagcomfort.

En kijk ook eens bij de prachtige retro Pantofola d’Oro sneakers die vaak remakes van oude Italiaanse voetbalschoenen zijn. Maar dan voor gebruik op straat, en met een hoog modern draagcomfort.

Vintage sneakers van de ontwerptafel

Veel van bovenstaande vintage sneakers zijn klassieke sneakers die opnieuw, in een iets moderner jasje, worden uitgebracht. Maar er zijn ook nieuwe schoenmerken die vintage sneakers uitbrengen. Geen remakes van oude sneakers, maar vers ontworpen sneakers die er echter uitzien alsof ze al tientallen jaren gedragen worden.

DATE sneakers zijn een goed voorbeeld van dit soort vintage sneakers en ook bij Crime sneakers treffen we veel vintage elementen aan.

Kijk bij het bovenstaande overzicht voor honderden vintage sneakers voor vrouwen, mannen en kinderen.

Onderwerpen:
Vintage sneakers, dames, retro sneakers, heren, jongens, meisjes, vintage schoenen.