Zo goed als alle goede fabrikanten van wandelschoenen hebben sandalen in hun collectie. Dat is niet voor niets. Sandalen kunnen ook uitstekend als wandelschoen gebruikt worden. Wij kijken hier naar de beste merken wandelsandalen.

Kijk voor een volledig overzicht van alle sandalen van alle merken bij de aanbiedingen van wandelschoenen. In dit overzicht staat het aanbod aan wandelsandalen en andere wandelschoenen van alle belangrijke Nederlandse schoenenwinkels. Hieronder vind je de beste merken die speciale wandelsandalen maken. In de meeste gevallen zijn dit outdoor merken.

Teva
De nummer één in wandelsandalen is zonder twijfel Teva. Hun naam is zo bekend dat men vaak over teva’s of teva-sandalen spreekt als men wandelsandalen bedoelt. Onder de merknaam Teva begon zo’n 30 jaar geleden  aan de oevers van de Colorado-rivier een riviergids met het maken van de eerste wandelsandalen. Zijn sportsandalen werden al snel niet alleen gedragen door riviersporters maar ook door wandelaars en recreanten. Teva wandelsandalen zijn sterke outdoorsandalen waarmee je op een comfortabele manier lange tochten kunt maken waarbij je je voeten aangenaam koel houdt.

Merrell
Ook Merrell is een echt outdoor-merk. Merrell maakt vooral wandelschoenen, wandelsandalen, snowboots en sneakers. Het zijn ijzersterke schoenen die geschikt zijn voor lange wandelingen in de natuur. Ook onder slechte omstandigheden. Merrell maakt wandelsandalen voor zowel mannen als vrouwen. De damessandalen kunnen er modieus en vrouwelijk uitzien, maar toch heel geschikt zijn voor lange wandelingen.

Timberland
Timberland is een topper op het gebied van casual schoenen. Timberland schoenen zijn sportief en sterk. Hoewel Timberland tegenwoordig alle soorten schoenen voor dames, heren en kinder maakt is het van oorsprong een outdoor-schoenmerk. Timberland maakt dan ook al vele jaren wandelsandalen en andere outdoorsandalen.

Panama Jack
Nog zo’n specialist in outdoor schoenen die uitstekende wandelsandalen maakt. De Panama Jack outdoor sandalen zijn zeker niet de goedkoopste sandalen, maar het zijn wel heel goede outdoor schoenen die bestand zijn tegen de zwaarste omstandigheden en die heel comfortabel zijn om te dragen.

Keen
Ook Keen is een Amerikaans outdoor-merk dat goede wandelsandalen maakt. Voor mannen en vrouwen, maar ook voor jongens en meisjes.

Geox
Wandelsandalen voor kinderen kun je volop vinden bij Geox. Vooral voor jongens is het aanbod aan outdoorsandalen heel erg groot. Wandelsandalen voor heren en dames maakt Geox overigens ook, maar op dit gebied is minder te kiezen.

Foto: Teva

Onderwerpen:
Beste wandelsandalen, beste outdoor sandalen, sandalen, heren, dames, kinderen, open wandelschoenen.