Nike

Ze zijn deze zomer weer ruim verkrijgbaar. Witte sneakers gebaseerd op de klassieke tennisschoen. Deze witte tennissneakers zijn nauwelijks te onderscheiden van een echte tennisschoen. Maar ze zijn wel optimaal geschikt gemaakt voor dagelijks gebruik. Zomerse streetwear!

Geen gravel, geen gras, maar asfalt. De witte tennissneakers zijn er klaar voor. Het is ondoenlijk om alle merken op te sommen die ze maken. Kijk maar eens bij de aanbiedingen van sneakers hoeveel mooie witte tennissneakers er wel niet te koop zijn.

Tip: Op zoek naar witte damessneakers? Bij de aanbiedingen witte sneakers dames vind je er duizenden tegen een lage prijs!

Merken die veel witte tennissneakers maken

Oké, laten we toch wat merken benoemen. Het zijn vooral de schoenmerken die hun sporen in de tennissport verdiend hebben die veel witte tennissneakers uitbrengen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan legendarische merken uit de tennissport zoals K-Swiss en Lacoste, maar natuurlijk ook aan de huidige grote sportmerken zoals Nike, Puma en Adidas. Bij de aanbiedingen van al deze schoenmerken vind je volop witte tennissneakers.

Le Coq Sportif

Van sportschoen naar streetwear

Hoewel sneakers asl sinds begin 1900 bestaan maakte deze schoenen pas hun doorbraak als streetwear-schoenen in de jaren 70. Daarvoor werden de tennissneakers en andere sneakers zoals we deze nu kennen vrijwel uitsluitend als sportschoen gebruikt.

Merken als Reebok, Nike, Adidas, Puma, Asics en K-Swiss waren in die tijd ook nog echte sportmerken, met een omzet aan schoenen die niet te vergelijken was met de hoge verkoophoeveelheden die ze tegenwoordig aan schoenen halen.

Ook voor heren zijn er volop witte sneakers te koop. Kijk bij de aanbiedingen witte herensneakers voor duizenden witte sneakers speciaal voor heren en jongens.

De jaren 70 betekende voor de verkoopcijfers van de genoemde schoenfabrikanten een grote doorbraak. Het grote publiek ging hun sportschoenen ook op straat dragen en de fabrikanten speelden daarop in met aparte versies van hun sportschoenen. Het betrof versies van hun tennisschoenen, voetbalschoenen, basketbalschoenen en andere sportschoenen die beter geschikt waren voor dagelijks gebruik op straat, en die voorzien waren van meer modieuze prints en kleuren. De streetwear was geboren!

Lacoste

Ook de tennissneakers maakte deze ontwikkeling door. De tennis-ster Ilie Nastase was in 1973 de eerste sporter die een grote sponsordeal met Nike sloot en ook andere tennisfabrikanten brachten hun tennisschoenen bij het grote publiek onder de aandacht, eveneens vaak via contracten met bekende tennisspelers.

De comeback van de witte tennisschoenen

Met de witte tennissneakers die nu in de mode zijn is de tennissneaker qua uiterlijk en uitstraling weer terug bij de basis. De tijd waarin de tennisschoenen alleen nog op de tennisbanen gebruikt werden. Maar technisch zijn de witte tennissneakers van de grote merken natuurlijk wel helemaal bij de tijd.

Zie ook: Sneakers tips

Onderwerpen
Witte sneakers, heren dames, sneakers tennis, witte damessneakers, witte herensneakers, witte tennissneakers.