Het is zomer en daar horen schoenen bij die licht, luchtig en comfortabel zitten. Schoenen als slippers, sandalen, espadrilles, bootschoenen en ballerina’s. Maar ook een paar comfortabele sneakers kan fijn zitten in de zomer.

Wij kijken hier naar de verschillende soorten zomerschoenen. Heerlijk licht aan je voeten en mooi bij je zomer-outfit.

Klik op de naam van het soort schoenen voor meer informatie, de beste merken en aanbiedingen van deze zomerschoenen.

Slippers
Slippers zijn de zomerschoenen bij uitstek. Je hebt teenslippers zoals die van havaianas, Ipanema en Reef. Lichte flip flops met een minimum aan materialen en een maximum aan frisse lucht.

Daarnaast heb je de slippers zoals Birkenstock deze maakt. Dit zijn slippers die je de hele dag kunt dragen en waarop je kilometers kunt maken zonder dat je last van je voeten krijgt.

Sandalen
Sandalen zijn een andere klassieker onder de zomerschoenen. Met name bij damessandalen is het begrip sandaal erg ruim te nemen. In feite vallen hier alle open damesschoenen onder.

Soms leunt een sandaal dicht tegen de slipper aan, soms is het eerder een open pump. De laatste soort damessandalen kan erg elegant zijn er prachtig onder zomerkleding staan.

Espadrilles
Espadrilles zijn zomerschoenen die gemaakt zijn van mooie lichte natuurlijke materialen als katoen, canvas, touw en natuur-rubber. Espadrilles zijn in Zuid-Frankrijk en Spanje al eeuwenlang populair als zomerschoen maar in ons land pas de laatste jaren aan een doorbraak bezig.

Ballerina’s
In tegenstelling tot slippers en sandalen zijn ballerina’s dichte schoenen, maar toch zijn ballerina’s licht en luchtig en daardoor heel populair als zomerschoenen. Dat wordt nog versterkt door het feit dat ballerina’s zich er heel goed voor lenen om ze uit te voeren in mooie zomerse designs en kleuren.

Moccasins
Moccasins zijn schoenen die zijn afgeleid van de schoenen zoals de Indianen in Noord Amerika deze al eeuwenlang dragen. Qua vorm hebben ze wel wat van ballerina’s weg maar het design is vaak wat exotischer en veel moccasins hebben een meer natuurlijke uitstraling.

Bootschoenen
Wat voor dames voor ballerina’s geldt, dat geldt voor heren voor de bootschoenen. Ook dit zijn gesloten schoenen die heerlijk licht dragen en luchtig zijn.

Sneakers
En tot slot zijn er de sneakers. Ook deze schoenen zijn licht en comfortabel en daardoor prima te dragen in de zomer.

Onderwerpen:
Schoenen zomer, sneakers, bootschoenen, espadrilles, slippers, sandalen, luchtige schoenen, zomerschoenen, schoenen warm weer.