Nederlandse schoenen. (Nederlandse schoenmerken deel 2)

Nederland is een land dat heel veel goede schoenmerken kent. Hoewel lang alle schoenen en laarzen van Nederlandse merken niet meer in Nederland worden gemaakt zijn het vaak nog echte Nederlandse schoenen.


Schoenen van een Nederlands ontwerp, van goede Nederlandse kwaliteit en zeer geschikt voor onze voeten en de omstandigheden in ons land.

Hieronder vind je vijf goede Nederlandse fabrikanten van schoenen. Meer merken vind je in deel één.

SPM
SPM is een merk Nederlandse schoenen uit de schoenenregio Brabant. SPM maakt damesschoenen en dameslaarzen, vooral de laarzen  van dit Nederlandse merk zijn populair en erg gewild. Zowel de schoenen als laarzen van SPM zijn helemaal van deze tijd. De prijs/kwaliteit van SPM is ook nog eens erg goed, dus het is niet verwonderlijk dat SPM een succesvol Nederlands merk schoenen is.Fred de la Bretoniere
Fred de la Bretoniere (zie ook foto helemaal bovenaan dit artikel) is een bijzonder succesvolle ontwerpen en fabrikant van Nederlandse schoenen en laarzen. De la Bretoniere heeft al sinds 1971 zijn eigen merk schoenen, en verkoopt ook laarzen onder het bijzonder populaire label Shabbies Amsterdam.De schoenen en laarzen van Fred de la Bretoniere zijn mooi om te zien, zonder dat ze heel opvallend zijn, en van heel hoge kwaliteit. Fred de la Bretoniere maakt zowel schoenen voor dames als voor heren.

Red Rag
Red Rag is een groot modern merk Nederlandse schoenen en laarzen dat vooral bekend staat om zijn kinderschoenen. Dit merk Nederlandse schoenen gaat echter ook steeds meer damesschoenen en herenschoenn maken. Red Rag staat bekend om zijn stoere ontwerpen, maar ook om de hoge kwaliteit, de uitstekende pasvorm en het zeer goede voetbed. Geen wonder dat het Nederlandse merk schoenen Red Rag ook internationaal een groot succes is.Greve
Greve is een oud Nederlands merk schoenen. Al sinds 1898 maakt Greve mooie stijlvolle Nederlandse schoenen voor heren. Stijlvol is het kenmerk van Greve schoenen, maar dat hoeft niet persé te betekenen dat deze schoenen klassiek of zelfs ouderwets zijn. Greve maakt ook stoere booties en casual suede schoenen. Ook deze Greve schoenen worden met veel zorg en ambachtelijk met de hand gemaakt.Cruyff Classics
Johan Cruijff heeft overal verstand van dus ook van schoenen. In de jaren 70 begon hij al tijdens zijn actieve sportcarriere met zijn eigen label in kleding en schoenen. Aanvankelijk heette dit Cruyff Sports, en later Cruyff Classics. De tweede naam past beter omdat het merk de sportwereld al lang ontgroeid is.


Zo maakt dit merk Nederlandse schoenen niet alleen sportschoenen en sneakers maar ook veterschoenen, slippers, babyschoenen, booties, laarzen en andere modellen schoenen. Deze zijn er voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes.

Binnenkort: Meer goede Nederlandse schoenmerken in deel 3.