Nederland heeft een rijke schoenenhistorie, met als hoogtepunt de periode rond 1965 toen er zo’n 20.000 Nederlanders in de schoenenindustrie werkzaam waren. Veel fabrieken en merken zijn verdwenen, en veel Nederlandse schoenfabrikanten laten hun schoenen nu in het buitenland maken. Maar toch zijn er nog verbazend veel Nederlandse schoenmerken over. Merken die vaak heel mooie schoenen van hoge kwaliteit maken. Wij geven hier informatie over deze Nederlandse topmerken Nederlandse schoenen.

Shabbies Amsterdam

Shabbies zijn laarzen en laarsjes die zijn ontworpen door Fred De Bretoniere. Deze Nederlandse ontwerper en schoenfabrikant verkoopt ook schoenen en laarzen onder eigen naam (zie verderop in dit overzicht), maar veel laarzen en laarsjes worden onder het label Shabbies Amsterdam aangeboden.

Het aanbod aan Shabbies laarzen is heel groot en al deze Shabbies laarzen en laarsjes zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit. Het aanbod omvat onder andere hoge laarzen, enkellaarsjes, cowboylaarzen, chelsea boots en veterboots. Kijk bij Shabbies laarzen voor alle aanbiedingen bij de beste winkels online.

Rehab Footwear

Rehab Footwear is een merk Nederlandse schoenen dat stoere en opvallende schoenen maakt voor dames en heren. Klassiek en sportief worden gemixt met de laatste trends om tot originele nieuwe schoenen te komen. Rehab Footwear is een eigenzinnig Nederlands schoenenmerk dat zich niet in een hokje wil laten plaatsen.

Het aanbod aan Rehab schoenen bestaat vooral uit mooie Rehab sneakers voor dames en heren maar ook de nette herenschoenen van Rehab zijn erg populair bij moderne modebewuste mannen.

Goedkoop Rehab schoenen kopen? Kijk bij de aanbiedingen Rehab schoenen bij de beste online winkels.

Van Bommel schoenen

Van Bommel schoenen zijn de meest bekende Nederlandse schoenen. Van Bommel Schoenen is ook het langst bestaande Nederlandse schoenmerk. Het merk bestaat al sinds 1795! Inmiddels staat de achtste generatie Van Bommel aan het hoofd van deze Nederlandse schoenenfabriek. Van Bommel maakt nette schoenen van zeer hoge kwaliteit. De wat meer sportieve modellen worden onder het label Floris van Bommel verkocht.

Bij de Van Bommel schoenen aanbiedingen vind je het aanbod aan Van Bommel schoenen en Floris van Bommel schoenen bij de beste online verkooppunten in Nederland.

Blackstone Footwear

Blackstone Footwear is een Nederlands merk schoenen uit Gouda. Evenals de Van Bommel schoenen worden Blackstone schoenen gemaakt door een familiebedrijf met een lange traditie. Het label Blackstone wordt echter pas sinds 1992 gebruikt. Onder deze naam verkoopt de J.A. de Bruijn BV mooie stoere schoenen voor mannen en vrouwen en tegenwoordig ook voor kinderen.

Het aanbod aan Blackstone schoenen omvat vooral booties en sneakers. De stijl van Blackstone schoenen en Blackstone laarsjes is modern, stoer en robuust. Kijk op Blackstone schoenen goedkoop kopen voor alle aanbiedingen van Blackstone schoenen bij de belangrijkste winkels.

JJ Footwear

JJ Footwear is een specialist in dameslaarzen. Deze laarzen en laarsjes voor dames worden ook in breedtematen verkocht waardoor ze erg populair zijn bij vrouwen met wat bredere kuiten. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland zijn deze laarzen in breedtematen populair.

Het Nederlandse schoenenmerk JJ Footwear bestaat al sinds 1930 maar maakte zijn internationale doorbraak pas in 2004 toen het begon met het maken van laarzen in breedtematen.

Kijk bij JJ Footwear goedkoop kopen voor alle aanbiedingen bij de beste verkooppunten van JJ Footwear in Nederland.

Kijk bij deĀ Beste Nederlandse Schoenen deel 2 voor nog veel meer goede merken die Nederlandse schoenen maken.

Onderwerpen:
Er zijn veel goede Nederlandse schoenmerken. Nederland heeft een rijke schoenen geschiedenis. Hier kijken we naar de Nederlandse schoenenmerken Shabbies Amsterdam, Van Bommel Schoenen, Rehab Footwear, Blackstone Footwear en JJ Footwear.