De tijd dat Brabant, en dan met name de Langstraat (omgeving Waalwijk). vol stond met schoenenfabrieken is helaas niet meer. In 1960 stonden er nog 227 fabrieken. Daarvan zijn er nog maar enkele over. Toch stammen er nog veel Nederlandse schoenmerken uit die tijd, maar deze laten hun schoenen nu in Zuid Europa produceren. Ook kent Nederland nog steeds veel goede merken kinderschoenen. Naar vijf van deze Nederlandse kinderschoenen merken kijken we hier.

Kinderschoenen Nederland

Het betreft Nederlandse merken kinderschoenen. Soms jong, soms met een rijk verleden. Maar het zijn allemaal merken die kinderschoenen van hoge kwaliteit leveren. Deze schoenen worden in Nederland ontworpen en verkocht, maar de productie vindt in Zuid Europa (meestal Portugal) plaats. Dit gebeurt door schoenmakers die goede kwaliteit leveren en gebruik maken van leer en andere materialen van topkwaliteit.

Shoesme

Shoesme is een ralatief jong merk kinderschoenen. Shoesme is in 1999 door Michiel Slaats opgericht, een telg uit één van de Brabantse schoenmakersgeslachten. Met Shoesme had hij een duidelijk doel voor ogen, kinderschoenen van hoge kwaliteit maken die er mooi en modern uitzien. De missie van Slaats is absoluut gelukt, want Shoesme is vooral in Nederland een toonaangevend merk kinderschoenen.
Meer informatie / aanbiedingen Shoesme schoenen

Braqeez / Brakkies

Dit merk opereert zowel onder de naam Braqeez als Brakkies. Ook kom je de schoenen onder de naam BQZ tegen. Het vrolijk klinkende Brakkies wordt meestal voor de kleinere maten gebruikt. Braqeez / Brakkies maakt kinderschoenen van maat 20 tot maat 40/42. Voor alle kindervoeten dus! Braqeez is een echt familiebedrijf van de Van Gastel schoenmakers waarvan de voorvaderen al in 1842 in Kaatsheuvel schoenen maakten. Ook Bunnies kinderschoenen komen uit deze stal.

Braqeez maakt hippe eigentijdse kinderschoenen voor jongens en meisjes van goede kwaliteit die tegen een nette prijs worden aangeboden. Ze profileren zich als een rebels en modebewust merk kinderschoenen. Braqeez / Brakkies kinderschoenen zijn dan ook leuk en hip om te zien. Populair bij kinderen.
Meer informatie / aanbiedingen Braqeez (Brakkies) schoenen

Develab

Ook Develab maakt kinderschoenen voor jongens en meisjes in alle leeftijden. De maten lopen van maat 20 tot maat 40. Develab is een label van de schoenenfabrikant Klerxs schoenen dat ook verantwoordelijk is voor de eveneens populaire Red Rag schoenen. Develab schoenen vallen op door hun stoere uitstraling. Dit maakt dit Nederlandse merk kinderschoenen erg populair bij kinderen. Deze kunnen de coole uitstraling wel waarderen. Voor hun ouders is het belangrijk te weten dat Develab schoenen hele goed van kwaliteit zijn. Deze kinderschoenen gaan lang mee en zijn goed voor de kindervoeten.
Meer informatie / aanbiedingen Devalab schoenen

Koel4Kids

Coole kinderschoenen uit Nederland. Dat kun je aan de naam al zien. Koel4Kids maakt hippe kinderschoenen. Trendy maar ook van hoge kwaliteit. Kinderschoenen van echt leer, met rubberen zolen. Met de hand gemaakt in Portugal in één van de beste Portugese schoenfabrieken.

Ook Koel4Kids is een relatief jong merk schoenen. Het is in 2006 door de dames Heidy van Elk en Vanessa Wijsmuller opgericht met als doel het produceren van betaalbare kinderschoenen van hoge kwaliteit en een fris hip uiterlijk. Het succes van Koel4Kids toont aan dat men daar goed in geslaagd is.
Meer informatie / aanbiedingen Koel4Kids schoenen

HIP kinderschoenen

Nog meer coole / hippe kinderschoenen. HIP schoenen komen van het Nederlands / Duitse concern Pincocchio & Hip dat ook verantwoordelijk is voor de kinderschoenen van de merken Pinocchio en het Duitse Elefanten. Zoals alle hier genoemde merken worden de HIP schoenen in Nederland ontworpen maar laten ze de kinderschoenen door fabrieken in Zuid Europa maken. HIP doet zijn naam eer aan met hippe kinderschoenen die bovendien van prima kwaliteit zijn.
Meer informatie / aanbiedingen HIP schoenen

Zie ook: Tips kinderschoenen

Onderwerpen:
Hier kijken we naar de beste kinderschoenen uit Nederland. Met 5 van de beste Nederlandse kinderschoen merken. Shoesme , Braqeez (Brakkies, BQZ), Develab, HIP en Koel4Kids. Deze Nederlandse schoenfabrikanten maken goede schoenen voor jongens en schoenen voor meisjes.