Moccasins zijn heerlijke instappers. Het zijn fijne lichte instapschoenen van leer die zijn afgeleid van de schoenen zoals de indianen deze al eeuwenlang dragen.

Hier kijken we naar de beste merken moccasins, want er komen veel instappers op de markt die de naam moccasin echt niet verdienen.

De benamingen moccasins en mocassins woorden door elkaar gebruikt. Vreemd genoeg spreekt met in Amerika van moccasin (met twee maal c) maar is het in Nederland officieel mocassin. Een moccasin is een comfortabele schoen van zacht leer. Deze instapper bedekt de hele voet. Vaak zijn moccasins aan de bovenkant versierd met kralen, borduursel of prints.

Kijk bij de aanbiedingen van moccasins voor de moccasins bij de beste online aanbieders in Nederland en België, of bekijk hieronder deze schoenen per merk.

Minnetonka
Minnetonkas zijn de meest bekende en meest populaire moccasins die er in onze schoenwinkels te koop zijn. De Minnetonkas zijn een ideale mix van de traditionele indianenschoenen en schoenen die voldoen aan de hoge eisen die dragers tegenwoordig aan hun schoenen stellen.

Sioux
ook Sioux moccasins zijn instappers die dicht in de buurt komen van de echte originele traditionele Indiaanse moccasins. Zoals de merknaam al aangeeft stonden de moccasins van de Noord-Amerikaanse Sioux indianen model voor deze schoenen.

Mistral
Een surfmerk uit Alpenland Zwitserland dat Indiaanse schoenen maakt. Je verzint het niet! Maar hoe vreemd de oorsprong ook klinkt Mistral moccasins zijn mooie authentieke comfortabele moccasins.

UGG Australia
Ook bij Uggs denk je in eerste instantie aan vachtlaarzen, en absoluut niet aan Indiaanse instappers. Toch heeft UGG Australia heel mooie moccasins in het assortiment. En deze zitten zo comfortabel als je van Uggs mag verwachten.

Diggers
Op zoek naar moccasins voor kinderen? Kijk dan eens bij Diggers. Deze hebben hele mooie sterke moccasins voor zowel meisjes als jongens.

Esprit
Bij Esprit vind je een prachtige collectie elegante dames-moccasins die heerlijk zitten en van hoge kwaliteit zijn.

Waldlaufer
Waldlaufer is een Duits merk schoenen dat naam heeft gemaakt met zijn comfortabele schoenen en speciale comfort-wandelschoenen. Waldlaufer heeft daarnaast ook een groot aantal moderne comfortabele moccasins het het assortiment.

Gaastra
Ook het Nederlandse schoenmerk Gaastra heeft diverse mooie moccasins voor heren en dames in het assortiment.

Zie ook: Moccasins tips

Onderwerpen:
Beste moccasins merken, beste mocassins kopen, indianen schoenen.