Snowboots


Snowboots zijn de meest warme en robuuste laarzen onder de winterlaarzen. De naam zegt het al, snowboots zijn gemaakt om mee door de sneeuw te waden. Ze moeten je voeten warm maar ook droog houden. Hier alle informatie over snowboots.


Koop de beste snowboots

Beste snowboots per geslacht'

Meer informatie over snowboots


Snowboots zijn niet zomaar winterlaarzen

Er is wel degelijk verschil tussen snowboots en winterlaarzen. Snowboots kun je wel winterlaarzen noemen, maar als je snowboots winterlaarzen noemt doe je ze te kort. Snowboots zijn namelijk veel beter tegen vocht bestand dan winterlaarzen. Goede snowboots zijn ECHT waterdicht.

Leren snowboots en synthetische snowboots

Luxe snowboots zijn vaak gemaakt van leer. Deze snowboots kun je ook goed dragen als er helemaal geen sneeuw ligt. Ze zijn gewoon heel erg mooi! Vaak zijn de leren snowboots met (kunst)bont gevoerd en ze zijn heerlijk warm en waterdicht.

De meeste snowboots zijn echter gemaakt van een waterdicht en goed ademend synthetisch materiaal. De kwaliteit is zeker zo goed als van leren snowboots, maar ze zien er wat minder exclusief uit.

Moonboots

Heel speciale snowboots zijn de moonboot. Deze zachte nylon laarzen werden in 1971 voor het eerst door Tecnica op de markt gebracht en zijn nog steeds te koop. De enoge echte worden onder de naam van Tecnica of Moon Boot verkocht, maar er zijn ook andere fabrikanten die deze heel lichte en heel warme snowboots immiteren.