Regenlaarzen tips

Hieronder vind je alle informatie om voordelig goede regenlaarzen te kopen.

Kijk ook eens bij deze informatie

Regenlaarzen van diverse merken

Regenlaarzen heb je in vele soorten en kwaliteiten. Van goedkope kunststof laarzen tot exclusieve leren laarzen van zeer hoge kwaliteit.

Je hebt eenvoudige, vaak goedkope, regenlaarzen, voor bijvoorbeeld werken in de tuin bij nat weer, maar je hebt ook meer luxe regenlaarzen die ook geschikt zijn voor bijvoorbeeld een stevige wandeling.

Als je een flinke wandeling maakt met de regenlaarzen, of als je de hele dag met de laarzen aan je voeten aan het werk bent heb je laarzen nodig met een goede pasvorm en een goed draagcomfort. Een paar goedkope regenlaarzen van een euro of 20 volstaan dan niet meer.

Wandellaarzen

Regenlaarzen die geschikt zijn voor het afleggen van heel veel kilometers worden wandellaarzen genoemd. Dit zijn regenlaarzen met een goed voetbed en een goede pasvorm. Waterdichte laarzen waarop je zonder problemen een flink aantal kilometers kunt afleggen.

Waar veel andere regenlaarzen gemaakt zijn van kunststof of rubber zijn de wandellaarzen vaak gemaakt van leer. Dit leder heeft goede eigenschappen maar maakt de laarzen wel duurder. Goede wandellaarzen zijn geen goedkope laarzen.

Wandellaarzen worden ook wel outdoor laarzen genoemd, omdat deze regenlaarzen voor veel meer geschikt zijn dan alleen wandelen.

Werklaarzen

Ook goede werklaarzen zijn waterdichte laarzen. Het zijn regenlaarzen met extra bescherming en meer duurzaamheid. Dit soort regenlaarzen beschikt over anti slip zolen en vaak over versterkte neuzen om je tenen te beschermen.

Ook zijn de beste werklaarzen vaak bestand tegen extreme hitte (bijvoorbeeld door vonken), elektrische schokken en chemische stoffen. De beste werklaarzen zijn dus meer dan regenlaarzen alleen.

Design regenlaarzen

En dan heb je nog de regenlaarzen waarmee je je op straat durft te vertonen. Geen saaie groene of zwarte regenlaarzen zonder model, maar regenlaarzen met een mooi design.

Diverse grote modemerken hebben regenlaarzen in hun collectie, bijvoorbeeld UGG, Guess, Tom Tailor en Desigual, en daarnaast zijn er gespecialiseerde laarzenmerken zoals Aigle, Dubarry, Tretorn, Be Only, Bisgaard en Hunter die regenlaarzen van topkwaliteit maken. Bij de bovengenoemde beste merken vind je al deze regenlaarzen van hoge kwaliteit.

Rubberen laarzen of E.V.A. laarzen?

Goede regenlaarzen zijn gemaakt van natuurrubber of de kunststof E.V.A. Dit zijn duurzame materialen die zacht aanvoelen, waterdicht zijn en prettig zijn om te dragen. E.V.A. laarzen hebben diverse voordelen ten opzichte van rubberen laarzen. Ze zijn lichter en UV-bestendig.

Deze voordelen gaan niet op voor “plastic” regenlaarzen die van goedkopere kunststof gemaakt zijn.

Regenlaarzen van leer

Daarnaast zijn er ook leren regenlaarzen. We noemden ze hier boven al even.

Regenlaarzen van leer zien er prachtig uit en zijn heel duurzaam. Helaas zijn ze ook behoorlijk prijzig. Er zit namelijk nogal wat leer aan een regenlaars, en leer van goede kwaliteit is een dure grondstof. Regenlaarzen van leer zijn dan ook luxe regenlaarzen.

Hieronder kijken we naar wat topmerken regenlaarzen.

Hunter regenlaarzen

Hunter regenlaarzen zijn laarzen van hoge kwaliteit. Deze laarzen zijn gemaakt van rubber, maar dan wel rubber van de allerhoogste kwaliteit dat op een unieke manier is verwerkt. De mal waaruit deze regenlaarzen gemaakt worden bestaat uit soms wel tientallen delen en de zolen zijn gemaakt van meerdere lagen rubber.

Deze regenlaarzen uit Schotland zijn niet alleen heel comfortabel om te dragen, maar zien er voor rubberen regenlaarzen ook fantastisch uit. Vooral voor dames zitten er heel modieuze laarzen tussen.

Tretorn regenlaarzen

Het het Zweedse schoenenmerk Tretorn maakt mooie en goede rubberen regenlaarzen. Deze laarzen zijn er voor dames, heren en kinderen. Deze schoenenfabrikant maakte al ruim voor 1900 rubberen laarzen. Aan ervaring ontbreekt het dus niet. Hoewel Tretorn tegenwoordig ook andere soorten schoenen en laarzen maakt (en andere producten zoals tennisballen), blijven de regenlaarzen voor Tretorn het belangrijkste product.

Be Only regenlaarzen

Be Only maakt rubberen regenlaarzen voor dames en kinderen. Deze Be Only regenlaarzen kunnen verbazend modieus zijn. Niet alleen staat Be Only bekend om zijn eigenzinnige en soms heel opvallende prints en kleuren, maar er zijn ook rubberen laarzen en laarsjes die qua design niet aan regenlaarzen doen denken, maar dat wel degelijk zijn.

Bisgaard regenlaarzen

Het Deense Bisgaard is een kinderschoenenmerk dat in Nederland vooral bekend is om zijn regenlaarzen van rubber voor kinderen. Bisgaard regenlaarzen worden graag door kinderen gedragen omdat ze heel comfortabel zijn om te dragen. Ook zien Bisgaard laarzen er leuk uit en zijn ze van zeer goede kwaliteit. Naast rubber maakt het schoenenmerk gebruik van andere goede materialen zoals leer, latex en lamswol. Als je regenlaarzen voor kinderen zoekt moet je vooral eens bij de aanbiedingen van Bisgaard regenlaarzen kijken.

Aigle regenlaarzen

Een andere specialist in rubberen regenlaarzen van zeer hoge kwaliteit is het Aigle uit Frankrijk. In Nederland is dit topmerk in rubberen laarzen voor de regen minder bekend en dat is zonde, want Aigle laarzen zijn niet alleen heel goed en heel comfortabel, maar het merk biedt ook een enorme keuze uit regenlaarzen van rubber voor dames, heren, meisjes en jongens, met vele modellen en vele kleuren.

Gelukkig zijn via internet Aigle laarzen tegenwoordig ook makkelijk in ons land te koop. Kijk maar bij de aanbiedingen van Aigle laarzen.

Dubarry regenlaarzen

Liever luxe regenlaarzen van leer? Dubarry of Ireland is het topmerk op dat gebied. Dit zijn luxe leren outdoorlaarzen voor dames en heren. Niet goedkoop, maar wel van de beste kwaliteit, met een heerlijk draagcomfort en Dubarry outdoorlaarzen hebben een geweldige uitstraling.

Kijk bij de aanbiedingen en beste merken hierboven voor regenlaarzen van de beste kwaliteit tegen de laagste prijzen.

Zie ook